Muschi de vaca wellington

Printeaza

O reteta de muschi de vaca wellington din: muschi de vaca, foietaj, ciuperci, ceapa, unt, madeira, smantana, patrunjel, ulei, pate de ficat, galbenus de ou, sare si piper.

Ingrediente:Muschi de vaca wellington

  • 1 kg muschi de vaca (din partea de mijloc)
  • 400 g foietaj
  • 400 g champignons
  • 2 bucati ceapa
  • 2 linguri unt
  • 400 ml vin Madeira
  • 2 linguri smantana
  • o lingura patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 80 g pate de ficat
  • 2 bucati galbenus de ou
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt. La .fel ciupercile şi pătrunjelul. Se încinge untul, se înăbuşă ceapa, se adaugă ciu­percile şi se lasă să fiarbă în suc propriu până se evaporă tot lichidul. Se stinge cu vinul de Madeira. Se adaugă smân­tână şi se lasă pe foc mare până scade complet lichidul.

Se adaugă pătrunjelul tocat, sare şi piper, după gust. Se încinge cuptorul la 220 de grade. Se condimen­tează muşchiul după gust, se rumeneşte în ulei încins, la foc foarte mare.

Se scurge de ulei, se unge cu pate de ficat, se pune pe o foaie potrivită de aluat, în­tinsă în prealabil, se adaugă compoziţia de ciuperci de jur-împrejur, se înveleşte cu aluatul, se ung marginile cu gălbenuş bătut şi se presează bine.

Resturile de aluat se taie în diferite forme sau fâşii care se folosesc drept decor, ungând în prealabil bucăţile de aluat cu gălbenuş, apoi se presează pe suprafaţa foii de alu­at în care este învelit muşchiul.

Se pune la cuptor şi se coace 35 minute şi se lasă să mai stea circa 10 minute în cuptorul cald. Se tranşează friptura şi se serveşte cu o garnitură de legume proaspete.

Muschi de vaca wellington

Muschi de vaca wellington

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.