Turnedouri la tigaie cu garnitură de cartofi parizieni umpluţi cu ciuperci, pui în coşuleţe de foitaj şi sos spaniol
PrinteazaTurnedouri la tigaie cu garnitură de cartofi parizieni umpluţi cu ciuperci, pui în coşuleţe de foitaj şi sos spaniol
- 1,400 kg muşchi de vaca
- 300 g pui fiert sau fript
- 6 coşuleţe din foitaj coapte
- sare
- piper
- 180 g unt
- 400 g cartofi
- 12 ciuperci
- 3 linguri sos suprem de pasăre
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Puiul fiert sau fript se taie julien şi se amestecă cu sosul suprem cu care se umplu coşuleţele. Cartofii se curăţă de coajă, se scobesc cu o linguriţă, se prăjesc în unt şi se umplu cu ciupercile sotate.
Garniturile fiind preparate, se frig turnedourile , intr-o tigaie încinsă timp de 4-5 minute pentru a rămine în sange.
Se aşază pe un platou cu garniturile respective.
Separat se serveşte sos spaniol cu vin roşu. Peste turnedouri se pune sosul rămas în tigaie şi verdeaţă tocată.
Pofta buna!