Retete culinare: Chiftele de legume
PrinteazaO reteta de chiftele de legume din: chifle, ceapa, unt, mazare, oua, mustar, sare de mare, piper, nucsoara, sos de soia, boabe verzi de piper, frunze de patrunjel, fulgi de ovaz, faina integrala, faina si ulei.
- 2 chifle de o zi
- 1 ceapa
- 2 lingurite unt
- 500 g mazare proaspat fiarta
- 2 oua
- 1 lingurita mustar seminte
- sare de mare
- piper negru macinat
- praf de nucsoara
- cateva picaturi sos de soia
- 1 lingurita boabe verzi de piper
- 3 lingurite frunze de patrunjel taiate marunt
- fulgi de ovaz pentru legat
- 150 g faina integrala
- 2 oua batute
- 150 g faina pentru pane
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Chiflele se înmoaie în apă. Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte în unt până devine sticloasă. Se freacă mazărea şi se amestecă într-un castron cu ceapa, ouăle şi muştarul. Chiflele se zdrobesc şi împreună cu condimentele şi frunzele de pătrunjel se încorporează în compoziţia de mazăre.
Compoziţia se leagă cu fulgi de ovăz şi se formează, cu mâinile umede, chiftele plate. Acestea se dau prin ou şi pe urmă prin faină. Se pune într-o tigaie ulei îndestulător la încins şi se prăjesc în el chiftelele. Se lasă să se scurgă pe un grătar de bucătărie şi se servesc imediat.
Chiftele de legume
Pofta buna!