Tort de capsuni cu iaurt si mac

Printeaza

O reteta de tort de capsuni cu iaurt si mac din: unt, zahar pudra, galbenus, faina, coaja de portocala, zahar vanilat, gem de capsuni, gelatina, galbenusuri, zahar, lapte, suc de lamaie, iaurt, mac, frisca si capsuni.

Ingrediente:Tort de capsuni cu iaurt si mac

  • 120 g unt rece
  • 60 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 180 g faina
  • 1 lingura coaja de portocala rasa
  • 1 plic zahar vaniliat

crema:

  • 3 linguri gem de capsuni
  • 11 foi gelatina
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 125 ml lapte
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 500 g iaurt
  • 120 g mac macinat
  • 500 g frisca
  • 500 g capsuni

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din ingredientele menţionate. Se modelează sub formă de bilă şi se înfăşoară în folie; se dă la frigider cca 60 min. Se încinge cuptorul la 200° C. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat şi se aşază într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt (0 26 cm), ridicând o margine înaltă.

Se înţeapă blatul în mai multe locuri şi se coace la cuptor 20 min. Se scoate din cuptor şi se unge imediat cu gem. Se înmoaie gelatina în apă rece. Intr-o crăticioară, se amestecă gălbenuşurile cu zahăr, coajă de portocală şi lapte; se încălzesc la foc moa­le, amestecând încet (nu se lasă să fiarbă!). Se pasează 100 g căpşuni – se vor obţine cca 80 ml piure, care se adau­gă în compoziţie împreună cu sucul de lămâie şi gelatina.

Apoi se înglobează iaurtul şi macul şi se lasă să se răceas­că, amestecând. Când începe să se întărească, se încorpo­rează frişca bătută. Se aşază crema pe blat şi se dă la frigi­der cca 2 ore. Inainte de ser­vire, tortul se îmbracă în frisca bătută şi se decorează cu căpşuni proaspete.

Tort de capsuni cu iaurt si mac

Tort de capsuni cu iaurt si mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.