Tort imperial cu ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de tort imperial cu ciocolata din: ciocolata menaj, zahar, unt, faina alba, amidon, galbenusuri, albusuri, praf de copt, smantana dulce, cacao, granule de ciocolata si fulgi de ciocolata.
pentru aluat:
- 100 g ciocolată menaj
- 100 g zahăr
- 60 g unt
- 40 g faină albă
- 40 g zeamil (sau amidon)
- 20 g cacao neagră
- 2 gălbenuşuri
- 3 albuşuri
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri apă rece
pentru cremă:
- 250 ml smântână dulce
- 75 g cacao
- 2 linguriţe zahăr pudră
pentru decor:
- 100 g granule de ciocolată
- 100 g fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Amestecă zeamilul (sau amidonul) cu faina, praful de copt şi cacaua, apoi cerne-le. Separat, freacă untul într-un castron, adaugă 40 g de zahăr şi amestecă în continuare până când compoziţia se albeşte.
Incorporează ciocolata topită şi gălbenuşurile, apoi amestecă bine. Bate albuşurile spumă împreună cu 60 g de zahăr şi 2 linguri de apă rece.
Amestecă cele două compoziţii şi încorporează albuşurile spumă. Toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt, nivelează cu o spatulă şi coace 40-45 de minute la 170° C.
Scoate-o din formă şi las-o la răcit.
Varsă cacaua într-un vas împreună cu zahărul cernut şi smântână. Amestecă bine compoziţia. Taie blatul în două pe orizontală şi întinde crema pe prima jumătate de blat, apoi pune deasupra cealaltă jumătate. Pentru cremă, bate smântână cu zahărul şi cacaua. Acoperă tortul cu cremă.
Lipeşte pe marginile tortului granule de ciocolată, ajutându-te de un cuţit. Acoperă toată suprafaţa cu fulgi de ciocolata.
Pune tortul în frigider cel puţin 2 ore înainte să-l serveşti şi scoate-l cu cel puţin 1 oră înainte.
Tort imperial cu ciocolată
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort imperial
- prajitura imperial
- reteta prajitura imperial
- tort imperial cu ciocolata