Ciorba de vacuta

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba de vacuta cu: ceapa, morcovi, patruljel, telina, ardei, cartofi, varza rosie, fasole boabe, mazare verde, sare, boia, piper, ulei, rosii, otet cu tarhon, marar, patrunjel verde.

Ingrediente:Ciorba de vacuta

  • 1 kg rasol de văcuţă şi mânzat
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 pătrun­jel
  • 1 ţelină
  • 1 ardei
  • 2 cartofi
  • 200 g varză roşie
  • 200 g fasole boabe conser­vă
  • 200 g mazăre verde congelată
  • sa­re
  • boia
  • piper
  • 100 ml ulei
  • 2 roşii
  • 2 linguri pastă roşii
  • 2 linguri oţet cu tarhon
  • mărar uscat
  • pătrunjel verde

Mod de preparare:

Legumele, curăţate şi spă­late, se taie cuburi mici. Ceapa, morcovii, ţelina, pătrunjelul şi ardeiul se rumenesc un pic în ulei, se pun boia, sare, pasta de roşii şi roşiile tăiate mărunt. Se adaugă zeama de văcuţă, cartofii cubuleţe şi mazărea verde.

Când legumele sunt pătrunse, se pun fasolea boabe şi varza tăiată fideluţă. La sfârşit, ciorba se drege cu oţet cu tarhon, piper şi pătrunjel verde. Se adaugă în ciorbă carnea de văcuţă, bucăţi mici (rasolul de văcuţă se spală şi se fierbe separat până se poate desprinde de pe oase).

Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.