Retete delicioase: Legume in sos picant
PrinteazaO reteta delicioasa de legume in sos picant din: rosii, vanata, patrunjel, dovlecel, rosii, ardei iute, usturoi, ceapa, ulei, condimente, piper si vin.
- 2 rosii
- 1 vanata
- patrunjel
- 1 dovlecel
pentru sos:
- 1 k rosii
- 1 ardei iute
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa
- ulei
- condimente
- piper
- 1 pahar cu vin
Mod de preparare:
Speli legumele şi le ştergi cu un şervet. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei încins. Adaugi roşiile decojite şi tocate mărunt.
Laşi să dea în câteva clocote, presari Delikat Legume după gust şi piper, apoi torni vinul. Când a ajuns la consistenţa dorită, pui ardeiul tocat mărunt şi usturoiul zdrobit.
Tai vânătă, dovlecelul şi roşiile rămase în felii potrivit de groase. Le aşezi într-un vas ter- morezistent, în straturi, pe lungime.
Printre ele, torni sosul de roşii şi laşi la cuptor, la foc mic, circa 40-45 de minute. La final, adaugi pătrunjel verde tocat.
Legume in sos picant
Pofta buna!