Boboc de raţă pe varză
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de boboc de rata pe varza din: boboc de rata, varza, ulei, boia sau bulion, boabe piper si sare.
- 1 boboc mare de raţă
- 1 varză
- ulei
- 1 linguriţă boia sau 1 lingură bulion
- 10 boabe de piper
- sare
Mod de preparare:
Cureţi bobocul de raţă, îl speli, îl sărezi şi-l pui întreg într-o tavă cu puţin ulei şi câteva linguri de apă. Dai la cuptor şi ai grijă să ungi mereu bobocul cu sosul din tavă. îl laşi la frăgezit, dar nu-l frigi de tot.
Tai mărunt varza, dacă este acră o scurgi de zeamă să mai piardă din acreală. O căleşti cu puţin ulei, potriveşti de sare, adaugi boia de ardei, iar dacă varza este dulce, pui bulion de roşii şi boabe de piper.
Răstorni varza în tava în care ai fript raţa, aşezi raţa deasupra şi dai tava la cuptor până se rumeneşte.
Pofta buna!