Chiftelute
PrinteazaO reteta simpla de chiftelute din: carne tocata de vita, parmezan, miez de paine, ou, usturoi, coriandru, sare, piper, sos de rosii, usturoi, ulei de masline si coriandru.
- 400 g carne tocată de vită
- 5 linguri parmezan ras
- 200 g miez de pâine
- 1 ou
- 1 căţel de usturoi
- coriandru proaspăt
- sare
- piper
pentru sos:
- 250 g sos de roşii
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 l apă
- coriandru
Mod de preparare:
Amestecă într-un castron carnea tocată, miezul de pâine i înmuiat, stors şi sfărâmat, parmezanul ras, oul, corian- drul tocat, usturoiul curăţat şi tocat, sare şi piper.Când ai obţinut o compoziţie omogenă, formează chifteluţe de circa 50 g fiecare.
Pune în vasul blenderului sosul de roşii, uleiul de măsline, coriandrul rupt cu mâna, usturoiul curăţat şi tăiat bucăţele, un praf de sare şi pasează-le bine. Toarnă sosul obţinut într-o tigaie, adaugă apa şi lasă-l să fiarbă 5-7 minute.
Pune chifteluţele în sos şi lasă-le să fiarbă circa 30 de minute. Serveşte mâncarea caldă, cu garnitură de orez fiert sau în stil mexican, după gust, decorată cu frunzuliţe de coriandru.
Chiftelute
Pofta buna!