Cuburi de paste cu şuncă coapte la cuptor

Printeaza

 Cuburi de paste cu şuncă coapte la cuptor din: paste, sare, piper, bacon, usturoi, oua, smantana, parmezan, cimbru, unt.

 

Cuburi de paste cu şuncă coapte la cuptor Ingrediente:

  • 500 g paste (penne, macaroane sau sedani rigati)
  • sare
  • piper
  • 200 g bacon feliat
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 ouă
  • 350 ml smântână
  • 50 g parmezan ras
  • 1 linguriţă cimbru uscat nucşoară rasă
  • 1lingură unt

 

Mod de preparare:

Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe am­balaj. Se taie fâşii baconul. Se toacă ustu­roiul. Se bat ouăle cu smântână şi parmazan. Se înglobează usturoiul şi cimbrul şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.

Se încinge cuptorul 220 °C. Pastele se trec prin jet de apă rsce; se lasă să se scurgă. într-o formăde sufleu unsă, se aşază straturi alternative de macaroane şi bacon; se toarnă desupra amestecul de smântână şi se prepară fulgi de unt.

Se rumeneşte la cuptoi cca 30 min. Dacă începe să se rumenească prea tare, se acoperă cu o bucată de folie de aluminiu. Se scoate din cuptor şi se lasă să se odih­nească puţin; apoi se taie în bucăţi. Se serveşte cu salată asortată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.