Inghetata cu ciocolata neagra

Printeaza

Inghetata cu ciocolata neagra din: ciocolata neagra, oua, zahar, sare, lapte, faina, frisca.

Ingrediente:Inghetata cu ciocolata neagra

  • 100 g ciocolata neagră
  • 2 oua
  • 1 pahar zahăr tos
  • 1/2 pahar făină
  • un vârf de cuţit sare
  • 2 pahare lapte
  • 1-2 linguri zahăr pudră
  • 2 pahare frişcă lichidă

 

Mod de preparare:

Se topesc 100 g ciocolata neagră în bain-marie. Se bat 2 oua cu 1 pahar zahăr tos, 1/2 pahar făină şi un vârf de cuţit sare. Se toarnă 2 pahare lapte şi se aşază vasul în bain-marîe. Se amestecă până se îngroaşă, dar nu se lasă să clocotească.

Se adaugă la ciocolata topică 1-2 linguri zahăr pudră şi apă şi se fierb la foc mic până ciocolata devine lucioasă; se încorporează apoi în cremă. Se lasă să se răcească, se adaugă 2 pahare frişcă lichidă şi se bate.

Se dă la congelator.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.