Inghetata de ciocolata cu sos

Printeaza

Inghetata de ciocolata cu sos din: lapte, galbenusuri, zahar, ciocolata neagra, ghimbir, afine, cirese, merisoare, capsuni, zahar, vin rosu, vanilie, coaja de portocala.

Ingrediente:Inghetata_de_ciocolata_cu_sos

pentru inghetata:

  • 200 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g ciocolata neagra
  • 1 varf de cutit ghimbir uscat macinat

pentru sos:

  • 350 g fructe rosii (afine, cirese, merisoare, capsuni)
  • 2 linguri zahar
  • 80 ml vin rosu
  • 1 baton de vanilie
  • coaja de portocala

 

Mod de preparare:

Pentru îngheţată, freci gălbenuşurile cu zahărul până îşi măresc volumul, apoi adaugi ciocolata ruptă în bucăţi, ghimbirul şi laptele uşor încălzit. Fierb compoziţia la bain- marie şi amesteci până se îngroaşă.

Iei vasul de pe foc, laşi să se răcească şi torni compoziţia într-un vas de plastic umezit.

Il pui în congelator pentru cel puţin 3 ore. Amesteci din 30 în 30 de minute, ca să nu se formeze ace.

Pentru sos, amesteci fructele tăiate cubuleţe cu zahărul, vinul, batonul de vanilie şi coaja de portocală.

Le fierbi câteva minute la foc mic, până se înmoaie uşor. Servesti inghetata in cupe, stropita cu sos de fructe.

Inghetata de ciocolata cu sos

Inghetata_de_ciocolata_cu_sos

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Inghetata de ciocolata si vanilie

Inghetata de ciocolata si vanilie

Inghetata de ciocolata si vanilie din: frişcă lichidă, crema de ciocolata, nuci, vanilie, sare. Ingrediente: 400 ml frişcă lichidă 4 linguri cremă de ciocolată câteva nuci vanilie praf de sare   Mod de preparare: Mixezi frişca rece cu crema de ciocolată, vani­lia şi sarea, timp de 2 minute. Adaugi câteva nuci tocate mărunt şi torni compoziţia […]

 

Inghetata cu ciocolata neagra

Inghetata cu ciocolata neagra

Inghetata cu ciocolata neagra din: ciocolata neagra, oua, zahar, sare, lapte, faina, frisca. Ingrediente: 100 g ciocolata neagră 2 oua 1 pahar zahăr tos 1/2 pahar făină un vârf de cuţit sare 2 pahare lapte 1-2 linguri zahăr pudră 2 pahare frişcă lichidă   Mod de preparare: Se topesc 100 g ciocolata neagră în bain-marie. […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.