Cheesecake cu mure

Printeaza

Cheesecake cu mure din: unt, biscuiti, ricotta, crema de branza, frisca, vanilie, zahar, gelatina, mure.

Ingrediente:Cheesecake cu mure

Pentru bază:

  • 400 g biscuiti
  • 100 g unt

Pentru crema de brânză:

  • 500 g ricotta
  • 200 g cremă de brânză
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • 150 g zahăr pudră
  • 15 g gelatină praf
  • 200 g mure

Pentru topping:

  • 150 g mure + 50 g pentru decor
  • 3 linguri din crema de mai sus (finală)
  • 30 g zahăr pudră
  • 5 g gelatină praf

 

Mod de preparare:

Blat: amestecăm biscuiţii zdrobiţi împreună cu untul topit până se omogenizează. Punem biscuţii într-o formă cu pereţi detaşabili, încrustând bine.

Dăm forma la rece aproximativ 20 minute, timp în care pregătim crema de brânză.

Crema de brânză: amestecăm brânzeturi-le cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie, apoi înglobăm frişca bătută separat. Pasăm cu blenderul vertical fructele. Putem să strecurăm pentru a folosi doar sucul lor, sau le punem cu totul, în funcţie de gust.

Adăugăm gelatina pregătită conform instrucţiunilor de pe pachet.

Punem deoparte 3 linguri din compoziţie, iar restul aşezăm peste blatul din biscuiţi; nivelăm şi dăm la rece cât pregătim toppingul. Crema păstrată se amestecă împreună cu 150 g fructe pasate cu zahăr.

Se dizolvă 5 g gelatină în 2-3 linguriţe de apă, apoi o punem la bain-marie până se dizolvă complet (devine lichidă) -în acest moment se ia de pe foc şi se mixează rapid cu crema de brânză.

Decorăm cu fructe şi dăm tortul la rece peste noapte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.