Bors de cartofi cu leustean

Printeaza

Bors de cartofi cu leustean din: cartofi, ceapa, morcov, telina, ardei, rosii, albitura, bors, leustean, patrunjel, ulei, sare.

Ingrediente:Bors de cartofi cu leustean

  • 1/2 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 telină
  • 2 ardei
  • 5 roşii
  • albitură
  • 1 cană de borş
  • leuştean
  • pătrun­jel
  • 2 linguri de ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Ceapa, morcovul, ţelina, ardeii, albitura se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei. Se adaugă 2 l de apă şi se pun cartofii tăiaţi cubuleţe.

Când legumele au fiert, se adaugă ro­şiile tăiate mărunt, borşul şi uleiul şi se mai lasă să dea în câteva clocote. La sfârşit se adaugă verdeaţa fin tocată şi se potriveşte de sare.

Se poate servi simpla cu paine taraneasca sau cu smantana.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.