Supa de salata cu smantana

Printeaza

Supa de salata cu smantana din: salate, morcovi, cartofi, ceapa, unt, paine, ulei, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Supa crema de salata

  • 2 salate
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 l supă vegetală
  • 2 cepe
  • 50 ml smântână
  • 25 g unt
  • 4 felii de pâine
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa, morcovii şi cartofii, apoi spală-le şi toacă-le în cuburi mici. Incinge uleiul într-o oală şi adaugă legumele tocate, între timp, spală salata, şterge-o bine şi tai-o în şuviţe subţiri.

După ce legumele s-au înmuiat, adaugă salata şi căleşte-o 2-3 minute, apoi toarnă supa vegetală, acoperă oala şi lasă să fiarbă.

După ce legumele sunt fierte, strecoară-le şi pasează-le bine. Subţiază piureul de legume cu supa în care au fiert. La final, potriveşte gustul de sare şi piper.

Taie feliile de pâine în două. Topeşte untul într-o tigaie şi prăjeşte pâinea câte două, trei minute pe fiecare parte. Serveşte supa cu smântână şi pâine prăjită în unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.