Ciorba acra de sardine

Printeaza

Ciorba acra de sardine din: sardine, bors, cartofi, rosii, ceapa, morcov, telina, ardei capia, patrunjel, sare, piper, oua si ardei iute.

Ingrediente:Ciorba acra de sardine

  • 800 g sardine
  • 250 ml borş
  • 3 cartofi
  • 4 roşii
  • o ceapă
  • un morcov
  • o jumătate de ţelina
  • doi ardei capia
  • pătrunjel
  • sare, piper
  • ouă
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Sardinele se eviscerează, li se îndepărtează capetele şi se taie în jumătăţi.

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ardeii şi ceapa se curăţă, se spală şi se taie felii subţiri.

Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pune ceapa şi se căleşte pînă devine sticloasă. Se adaugă morcovul, ţelina şi ardeiul se călesc şi se pun într-o oală în care fierb doi litri de apă.

Se lasă pe foc pană cund legumele sunt aproape fierte, se pun cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi. Se fierb timp de zece minute, se adaugă sardinele, sarea, piperul, borşul şi roşiile date pe râzătoare.

Se mai fierbe încă zece minute la foc mic, se presară verdeaţă şi se serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.