Crap in bere
PrinteazaCrap in bere
- un crap de aproximativ un kg
- două ouă
- 120 g făină
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
- bere
Sosul:
- 450 g maioneză
- 100 ml frişca
- 60 ml vin alb
- o lingură de zeamă de lămâie
- o lingură de muştar
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Se amestecă maioneza cu frişca, se adaugă piperul alb, o lingură de muştar, zeama de lămâie, sarea si vinul. După ce s-a omogenizat, compoziţia se bagă la frigider.
Crapul curăţat se porţionează şi se sărează. Gălbenuşurile se amestecă bine cu două linguri de ulei şi cu făina. Se adaugă berea, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă.
Aluatul rezultat trebuie să aibă consistenţa compoziţiei de clătite. Peştele se trece prin acest aluat şi se prăjeşte până se rumeneşte frumos. Se serveşte cu garnitură de cartofi şi sos.
Crap Orly
Pofta buna!