Slaninuta la strachina

Printeaza

Slaninuta la strachina din: slanina, paste, cas, telemea, cascaval, paste, smantana, marar.

Ingrediente:Slaninuta la strachina

  • 200 g de slăninuţă
  • carnat
  • 300 g paste
  • 150 g caş
  • 150 g telemea
  • 75 g caşcaval
  • smantana
  • marar

 

Mod de preparare:

Se taie câteva bucăţele sub formă de creastă dintr-o bucată de 200 g de slăninuţă de casă – se vor pune deasupra caserolei, după ce e gata mâncarea. Restul se taie în cubuleţe sau fâşii fine.

Se prăjesc într-o tigaie, cu 1 cârnat afumat tăiat rondele. Se scot. Se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare 300 g paste pătrăţele; se lasă cca 8 min. Se scot şi se scurg.

Se amestecă într-un bol 150 g caş de oi frământat, cu 150 g telemea şi 75 g caşcaval rase.

Se pune pe fundul unei formei termorezistente un strat de slăninuţă şi cârnăciori, un strat din amestecul de brânză, un strat de mărar tocat fin, un strat de smântână şi un strat de paste. Se continuă până se termină toate ingredientele.

Deasupra se presară piper proaspăt măcinat, 75 g caşcaval ras, crestele de slăninuţă prăjită şi se dă la cuptor, la foc iute, până prinde crustă rumenă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.