File de pastrav la cuptor
PrinteazaFile de pastrav la cuptor din: file de pastrav, telina, praz, otet, ceapa, vin, ulei, sare, piper.
- 4 bucăţi file de păstrăv (circa 100 g fiecare)
- 30 g telină
- 30 g praz
- 10 g busuioc, pătrunjel, cimbru
- 80 g ceapă murată
- 20 ml oţet balsamic
- 30 ml vin alb
- 50 ml fumet de peşte
- 20 ml ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Aşezaţi fileul de păstrăv, asezonat cu sare şi piper, într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu puţin ulei. Tăiaţi ţelina şi prazul în felii subţiri şi adăugaţi-le peste fileul de păstrăv.
Condimentaţi cu mirodeniile, ceapa murată, vinul alb, oţetul balsamic şi fumet-ul de peşte. Acoperiţi vasul cu folie de aluminiu şi introduceţi-l la cuptor, la o temperatură de 200 °C timp de 20 de minute.
Pofta buna!