Varza
PrinteazaVarza
Majoritatea oamenilor asociază vitamina C cu portocalele. Puţină lume ştie insă că varza are un conţinut de vitamina C la fel de mare ca portocala.
Varza poate fi mâncată crudă în salate, fiartă în supe sau tocăniţe, ori preparată sub forma unor rulade. Prin acrire, procedeul prin care se obţine sauerkraut în Germania şi kimchi în Coreea, varza rămâne crocantă şi se păstrează multă vreme.
Această legumă destinată sezonului rece cunoaşte numeroase varietăţi. Varza de culoare verde pal se foloseşte în mod tradiţional pentru prepararea salatei Coleslaw, iar soiurile mai gustoase, precum varza roşie şi varza de Savoia sunt tot mai apreciate.
Varza tăiată şi fiartă este o garnitură larg răspândită în Europa. Adăugând o frunză de dafin la apa în care fierbe varza, mirosul din bucătărie va rămâne proaspăt.