Varza

Printeaza

Varza

VarzaMajoritatea oamenilor asociază vitamina C cu portocalele. Puţină lume ştie insă că varza are un conţinut de vitamina C la fel de mare ca portocala.

Varza poate fi mâncată crudă în salate, fiartă în supe sau tocăniţe, ori preparată sub forma unor rulade. Prin acrire, procedeul prin care se obţine sauerkraut în Germania şi kimchi în Coreea, varza rămâne crocantă şi se păstrează multă vreme.

Această legumă destinată sezonului rece cunoaşte numeroase varietăţi. Varza de culoare verde pal se foloseşte în mod tradiţional pentru prepararea salatei Coleslaw, iar soiurile mai gustoase, precum varza roşie şi varza de Savoia sunt tot mai apreciate.

Varza tăiată şi fiartă este o garnitură larg răspândită în Europa. Adăugând o frunză de dafin la apa în care fierbe varza, mirosul din bucătărie va rămâne proaspăt.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.