Bagel

Printeaza

Gustul covrigilor bagel a fost descris ca fiind cel al unei „gogoşi înmuiate în ciment”, o descriere foarte ciudată, având în vedere că bagel sunt delicioşi.

Se prepară după o metodă străveche: aluatul dospit cu drojdie este mai întâi fiert puţin, apoi copt. Un bagel autentic este întotdeauna fiert.

Originea acestei chifle de forma unui inel este neclară; conform uneia dintre legende, nişte brutari evrei din Varşovia au fabricat bagel în onoarea victoriei regelui Jan Sobieski în bătălia de la Viena, din 1683.

Semnificaţia numelui este, la rândul ei, incertă. Este clar că există o legătură cu cuvântul francez bague, care înseamnă „inel” precum şi cu cel german Bugel, care denumeşte scara în care călăreţul îşi sprijină piciorul.

Bagel sunt în prezent mai răspândiţi în Statele Unite ţi în Anglia decât în regiunea est-europeană din pare provin.

In afară de varianta clasică, bagel, există şi făcute cu ou, din făină integrală de grâu. Uneori, peste covrigi se presară seminţe de mac, seminţe de susan (varianta populară în Israel) sau ceapă tocată.

La fel de îndrăgite sunt şi variantele mai moderne de bagel, cu stafide, afine sau fulgi de ciocolată în aluat.

 

Bagel

Bagel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.