Cod cu linte

Printeaza

Cod cu linte din: linte, ceapa, dafin, usturoi, sare, piper, mustar, capere, patrunjel, suc de lamaie, ulei de masline, unt, file de cod.

Ingrediente:

  • 250 g linte
  • 1 ceapă
  • 1 frunză de dafin

Pentru salsa verde:

  • 1 căţel de usturoi mare, tocat mărunt
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă piper negru
  • 1 lingură muştar Dijon
  • 2 linguri capere tocate mărunt
  • 25 g pătrunjel cu frunze drepte, tocat mărunt
  • 4 linguriţe suc de lămâie
  • 250 ml ulei de măsline

Pentru peşte:

  • 4 fileuri de cod, a câte 150-175 g, fiecare având 0 grosime de 1,5-2,5 cm
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă piper negru
  • 1 lingură unt nesărat
  • 1 lingură ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Puneţi lintea, ceapa şi frunza de dafin într-o cratiţă şi acoperiţi-le cu apă rece. Fierbeţi fără capac, la foc mic, cam 12-25 minute.

Când e gata, scurgeţi zeama, păstrând 125 ml. Puneţi lintea într-un castron; scoateţi ceapa şi foaia de dafin.

Pentru salsa, amestecaţi toate ingredientele. Ştergeţi fileurile de peşte cu un şervet şi presăraţi-le cu sare şi piper.

Incingeţi untul şi uleiul într-o tigaie, la foc mijlociu spre mare, şi prăjiţi peştele timp de 6-8 minute, astfel încât să se rumenească pe ambele părţi şi să fie pătruns.

Serviţi peştele pe un strat de linte. Stropiţi-l cu puţin salsa verde, garnisiţi-l cu feliuţe de lămâie şi pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.