Sarmale cu orez in foi de varza

Printeaza

Sarmale cu orez in foi de varza din: varza, orez, grasime, bulion, ceapa, rosii, sare, piper.

Ingrediente:Sarmale cu orez in foi de varza

  • una-două căpăţâni de varză
  • 200 g orez
  • 200 g/ml grăsime
  • 50 g bulion
  • 200 g ceapă
  • câteva roşii
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Dacă se foloseşte varză dulce, aceasta se opăreşte (Vezi reţeta Sarmale în foi de varză dulce), se aleg foile, câte sunt necesare, iar restul se toacă foarte subţire. Dacă sarmalele se prepară cu varză acră, aceasta mai întâi se spală, pentru a-i lua acreala, apoi se aleg foile, iar restul se toacă subţire.

Dacă varza este prea acră şi prea sărată, se ţin foile în apă rece câteva ore.

Ceapa tăiată mărunt se pune la călit într-o cratiţă şi, când a devenit aurie, se adaugă orezul ales, spălat şi scurs de apă. Se prăjesc puţin împreună. Se stinge cu jumătate din cantitatea de bulion şi cu zeamă de oase sau apă caldă, în cantitate de două ori mai mare decât orezul, se amestecă, se adaugă piper, sare şi, după ce a dat în fiert, se introduce în cuptor, unde se lasă 20 de minute cu uşa cuptorului deschisă.

Din compoziţia respectivă (după ce este rece) şi foile de varză, se fac sarmalele. Pe fundul unei cratiţe se pune un strat de varză tocată şi se aşază apoi, în rânduri, sarmalele suprapuse. Deasupra se pun tot varză tocată, roşii tăiate felii şi apoi se completează, până se umple vasul, cu un sos pregătit astfel: restul de bulion, stins cu apă. Acesta se răstoarnă peste sarmale.

După ce au dat în fiert, se micşorează focul, iar după o oră de fierbere se introduce cratiţa cu sarmale la cuptor, unde se lasă să fiarbă până ce varza este gata.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.