Retete traditionale: Carnati proaspeti
PrinteazaCarnati proaspeti din: carne de porc, carne de vita (oaie), sare, piper, usturoi, apa.
- 1 kg carne de porc
- 400 g carne de vită (poatte fi şi de oaie)
- 25 g sare
- piper
- usturoi
- 1/2 pahar de apă (călduţă)
Mod de preparare:
Acest tip de câmaţi se prepară astfel: carnea de: vită (sau de oaie) se trece de două ori prin maşina de tocat, idupă ce a fost curăţată de pieliţe, iar cea de porc, o singură diată. La 1 kg de carne tocată se pun: 20 g sare, 1 g piper pisat, 2 g usturoi zdrobit.
Se mestecă bine şi se adaugă 50-1(00 ml apă călduţă. Cu această compoziţie se umplu, nu presa îndesat, maţele curăţate (vezi Curăţirea intestinelor), rezulltând cârnaţii. Se ţin la rece până la folosire. Se prăjesc în grăsime, pe aragaz, sau se pot pune la cuptor.
Garnitura poate fi: cartofi piure, iahnie de fasole, fasole bătută sau varză călită. Alături, murături, după preferinţă, dar nu în cazul verzei călite, bineînţeles.
Pofta buna!