Vinete cu tahina

Printeaza

Vinete cu tahina din: vinete, tahina, lamai, usturoi, iaurt, ulei, sare.

Ingrediente:Vinete cu tahina

  • 1 kg vinete
  • 6 linguriţe tahina (ulei de susan)
  • sucul de la două lămâi
  • 2 căţei de usturoi pisaţi
  • 2 pahare iaurt
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spală vinetele, se taie cotoarele şi se înţeapă cu o furculiţă în câteva locuri. Se pun la copt pe o tavă deasupra flăcării aragazului. Se lasă să se scurgă, să se răcească şi se curăţă. Ste dau prin maşina de tocat.

Separat, se pisează usturoiul şi se amestecă cu tahina, sucul de lămâie şi iaurtul. Se toarnă peste vinete şi se amestecă bine.

După ce s-a omogenizat se adaugă şi uleiul de măsline, amestecându-se foarte bine.

Se servesic cu roşii tăiate felii şi stropite cu suc de lămâie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.