Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si busuioc

Printeaza

Paste cu sos de rosii si busuioc din: ceapa, morcovi, telina, ulei de masline, usturoi, busuioc, rosii, pasta de tomate, zahar, vin, paste, sare, piper parmezan.

 

Ingrediente: 

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi, tăiat în felii subțiri
  • cateva frunze fiecare busuioc proaspăt, cimbru si oregano sau maghiran
  • 2 x 400g cutii rosii tocate
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 linguriță de zahăr
  • 6 linguri vin alb sau roșu
  • 350g paste
  • sare și piper negru măcinat
  • parmezan ras

 

 

Mod de preparare:

Se dau la robot ceapa, morcov si telina.

Se încălzește ulei de măsline într-o tigaie medie, se adaugă felii de usturoi și se amestecă la foc foarte mic timp de 1-2 minute.

Adăugați legumele tăiate și ierburi proaspete, rezervând câteva pentru garnitura.

Gatiti la foc mic, amestecand frecvent, timp de 5-7 minute.

paste_cu_sos_de_rosii_si_busuioc

Se adauga rosiile conservate, pasta de tomate și zahăr, apoi se adauga vin.

Se adaugă sare și piper după gust. Se aduce la fierbere, amestecând, apoi dati focul la mic.

Gatiti, amestecand frecvent, timp de aproximativ 45 de minute.

Gatiti pastele timp de 10-12 minute, scurgeti și pastrati intr-un bol.

Se toarnă sosul peste paste si se amesteca bine.

paste_cu_sos_de_rosii_si_busuioc_02

Se decoreaza cu ierburi rezervate. Se serveste imediat, cu parmezan ras.

paste_cu_sos_de_rosii_si_busuioc_03

Paste cu sos de rosii si busuioc

paste_cu_sos_de_rosii_si_busuioc_03

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Salată de Paste Rigatoni cu Legume și Dressing Aromatic

Salată de Paste Rigatoni cu Legume și Dressing Aromatic din: rigatoni, rosii, castravete, ardei, masline, parmezan, otet, usturoi, sare, piper. Transformă simpla salată de paste într-o sărbătoare a gustului și culorii cu această rețetă de salată. Combinând textura satisfăcătoare a pastelor rigatoni cu prospețimea legumelor de vară și un dressing aromatic de ulei de măsline […]

Paste cu Mazăre și Busuioc

Paste cu Mazăre și Busuioc din: paste, mazare, busuioc, usturoi, ulei, parmezan, sare, piper. Descoperă cum să combini simplitatea cu eleganța într-o singură farfurie cu această rețetă de paste cu mazăre și busuioc. Această preparare îmbină textura pastelor al dente cu dulceața naturală a mazării și un sos aromatic de busuioc, creând un echilibru perfect […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.