Gem de pere cu vanilie
PrinteazaGem de pere cu vanilie din: pere, zahar, agar-agar, lamaie, vanilie.
- 1 kg pere
- 500 g zahăr
- 4 linguriţe agar-agar
- sucul de la 1 lămâie
- 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare:
Perele deja alese se spală, se taie sferturi şi se curăţă de sâmburi. înainte de a se turna în cratiţă se mai pot mărunţi puţin, sau se pot chiar pasa odată ajunse în cratiţă.
Perele se pot şi curăţa de coajă, dacă preferaţi aşa. Se amestecă cu zahărul şi se pun pe foc. Păstaia de vanilie se taie în două şi i se scot seminţele, care se adaugă la amestec.
Intr-o ceaşcă se amestecă puţină pulpă de pere sau apă cu agar-agar şi cu sucul de lămâie. După primul clocot se adaugă amestecul cu agar-agar şi se mai lasă la fiert două minute.
Apoi se toarnă în borcanele pregătite.
Pofta buna!