Miel cu sos la cuptor
PrinteazaMiel cu sos la cuptor din: pulpa de miel, pasta de alune, nucsoara, chili, coriandru, usturoi, ghimbir, sofran, iaurt, sare.
- 800 g pulpă de miel
- 15 g pastă de alune
- 5 g nucşoară
- 5 g praf de chili
- 3 căţei usturoi
- 10 g frunze de coriandru tăiate
- 2,5 g garam maşala
- 30 g pastă de usturoi
- 5 g ghimbir tăiat mărunt
- 30 g pastă de ghimbir
- 20 g ulei
- 30 g pastă de ceapă călită
- şofran
- sare
- 750 ml supă de carne cu legume
- 120 g pastă de tomate
- 45 g iaurt
Mod de preparare:
Se încinge uleiul, se zdrobesc usturoiul şi nucşoara, se adaugă pastele de ghimbir şi de usturoi şi se sotează totul până când devine o pastă aproape uscată.
Se adaugă carnea de miel, sare, iaurt, pasta de ceapă călită şi praful de chili. Se amestecă timp de trei-cinci minute. Se adaugă supa de carne şi se lasă pe foc până când carnea se înmoaie.
Se scoate carnea pe un platou de Jena şi curry într-o tigaie. Se adaugă pasta de tomate peste curry şi se lasă pe foc până când scade la două treimi.
Se amestecă pasta de alune şi garam maşala şi se lasă pe foc timp de două- trei minute. Se toarnă peste carnea răcită.
Se presară deasupra ghimbir, coriandru, şofran (sfărâmat în câteva picături de apă). Se acoperă platoul şi se lasă cinci minute într-un cuptor, încins bine în prealabil.
Pofta buna!