Vita cu bere neagra

Printeaza

Vita cu bere neagra din: carne de vita, zahar, bere, ceapa, bacon, unt, mustar, sare.

Ingrediente:Vita cu bere neagra

  • un kg carne de vită
  • o lingură zahăr brun
  • un litru bere neagră
  • 400 g ceapă
  • 250 g bacon afumat
  • 25 g unt
  • o lingură muştar
  • sare

 

Mod de preparare:

In unt topit se pune ceapa tăiată peştişori să se călească. Se adaugă apoi baconul şi, după ce s-a rumenit, se scoate.

Se pune carnea tăiată cuburi, se rumeneşte şi, după ce şi-a schimbat culoarea uniform, se scoate şi ea. In sosul rămas se pune zahărul, apoi se adaugă baconul cu ceapa, carnea, berea.

Se pune şi o lingură de muştar şi se lasă la fiert două ore sub capac. Dacă după două ore amestecul este încă prea lichid, se mai lasă la fiert fără capac pentru a obţine un sos gros.

Se sărează după gust şi se serveşte cu piure de cartofi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.