Vita cu bere neagra
PrinteazaVita cu bere neagra din: carne de vita, zahar, bere, ceapa, bacon, unt, mustar, sare.
- un kg carne de vită
- o lingură zahăr brun
- un litru bere neagră
- 400 g ceapă
- 250 g bacon afumat
- 25 g unt
- o lingură muştar
- sare
Mod de preparare:
In unt topit se pune ceapa tăiată peştişori să se călească. Se adaugă apoi baconul şi, după ce s-a rumenit, se scoate.
Se pune carnea tăiată cuburi, se rumeneşte şi, după ce şi-a schimbat culoarea uniform, se scoate şi ea. In sosul rămas se pune zahărul, apoi se adaugă baconul cu ceapa, carnea, berea.
Se pune şi o lingură de muştar şi se lasă la fiert două ore sub capac. Dacă după două ore amestecul este încă prea lichid, se mai lasă la fiert fără capac pentru a obţine un sos gros.
Se sărează după gust şi se serveşte cu piure de cartofi.
Pofta buna!