Tarta cu dovleac si branza de capra

Printeaza

Tarta cu dovleac si branza de capra din: foitaj, dovleac, ardei, smantana, oua, sare, piper, branza, pesmet, pesmet.

Ingrediente:Tarta_cu_dovleac_si_branza_de_capra

  • 200 g foitaj (congelat)
  • 800 g dovleac
  • 1 ardei iute roşu
  • 150 g creme fraîche
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • 3 ouă
  • sare
  • piper Cayenne
  • 200 g rulou de brânză de capră proaspătă
  • grăsime şi pesmet pentru formă
  • făină pentru suprafaţa de lucru

 

Mod de preparare:

Foitajul se decongelează. Se spală dovleacul, se curăţă de seminţe şi se taie în fâşii de 1/2 cm grosime. Se preîncălzeşte cuptorul la 200°C (cuptorul cu ventilaţie la 180°C).

Se curăţă ardeiul iute de cotor şi de seminţe, se spală şi se toacă mărunt. Se amestecă într-un castron creme fraîche, smântână şi ouăle şi se condimentează cu sare, piper şi piper Cayenne.

Brânza de capră se taie cubuleţe şi se înglobează în compoziţie.

Se unge cu grăsime o formă rotundă si se tapetează cu pesmet. Se întinde foitajul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină, apoi se aşeaza în formă. Se înţeapă de mai multe ori cu furculiţa şi se precoace circa 3 minute.

In continuare, se aşează fâşiile de dovleac peste blat, iar deasupra lor se toarnă amestecul pe bază de oua, branza şi smântână. Tarta se ţine apoi la cuptor circa 35 de minute, până când suprafaţa se rumeneşte.

Se serveşte acompaniată de salată verde.

Tarta cu dovleac si branza de capra

Tarta_cu_dovleac_si_branza_de_capra

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.