Briose cu ghimbir

Printeaza

Briose cu ghimbir din: unt, praf de copt, bicarbonat, ghimbir, crochete cu cocos, oua, zahar, ulei, iaurt, branza dulce, lamaie, prune, frisca, sirop de ghimbir, ghimbir.

Ingrediente:Briose cu ghimbir

  • unt pentru forme
  • 150 g făină
  • 1 1/2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 50 g ghimbir confiat
  • 40 g crochete cu cocos
  • 2 ouă
  • 155 g zahăr
  • 60 ml ulei cca
  • 150 g iaurt natur
  • 250 g brânză dulce
  • 1 lingură suc de lămâie
  • cca 6 prune frişcă
  • sirop de ghimbir
  • câteva bucăţele de ghimbir pentru decorat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu praful de copt şi bicarbonat. Tăiaţi mărunt ghimbirul, fărâmiţaţi crochetele. Frecaţi 1 ou cu 125 g de zahăr, ulei şi iaurt. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până se integrează complet.

Separaţi oul rămas. Amestecaţi brânza dulce cu gălbenuşul, cu restul de zahăr şi sucul de lămâie şi înglobaţi 2/3 din cantitatea de ghimbir. Adăugaţi albuşul bătut spumă.

Umpleţi aluatul uniform în forme, puneţi compoziţia cu brânză dulce deasupra şi presăraţi crochetele fărâmiţate.

Tăiaţi prunele în două sau mai multe felii, puneţi-le peste brioşe şi lăsaţi apoi cca 20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, apoi scoateţi-le.

Bateţi smântână dulce până devine frişcă şi asezonaţi-o cu sirop de ghimbir. Decoraţi brioşele cu frişca şi cu restul de ghimbir.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.