Briose cu scortisoara si cafea
PrinteazaBriose cu scortisoara si cafea din: faina, scortisoara, praf de copt, bicarbonat, ou, zahar, ulei, iaurt, cafea, ciocolata, zahar pudra.
- 250 g făină
- 2 linguriţe scorţişoară
- 2 1/2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 130 g zahăr
- 80 ml ulei vegetal
- 250 g iaurt
- 75 ml cafea rece
- 12 bucăţi ciocolată amăruie
- zahăr pudră şi bucăţele de ciocolată
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Aşezaţi formele dipi hârtie în tava pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu scorţişoară, praf de copt şi bicarbonat.
Bateţi oul. Adăugaţi zahăr, ulei, iaurt şi cafea şi amestecaţi totul bine. Adăugaţi amestecul de făină şi amestecaţi până se integrează complet.
Umpleţi în forme jumătate din cantitatea totală de aluat. Puneţi câte o bucată de ciocolată în mijloc. Acoperiţi cu restul de aluat şi puneţi la copt cca 20-25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului.
După ce le scoateţi din cuptor lăsaţi brioşele încă 5 minute în forme. Presăraţi-le apoi cu zahăr pudră şi decoraţi-le cu bucăţele de ciocolată.
Pofta buna!
Foarte bune briosele