Briose cu legume si cascaval
PrinteazaBriose cu legume si cascaval din: faina, oua, masline, lapte, telemea, cascaval, morcovi, ardei, patrunjel, ulei, praf de copt, sare, piper, mazare.
- 100 g făină
- 3 ouă
- 50 g măsline feliate
- câte 50 g telemea şi caşcaval
- 100 ml lapte
- 1 ardei capia
- 2 morcovi fierţi
- 1 pătrunjel fiert
- câteva fire de pătrunjel verde
- 50 g boabe de mazăre verde
- 2 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
- piper
- sare
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele crude. Tai cubuleţe gogoşarul, morcovii, rădăcina de pătrunjel, ciupercile şi măslinele. Dai brânzeturile pe răzătoarea mare.
Mixezi într-un bol ouăle cu sare şi piper după gust, apoi adaugi treptat laptele, uleiul, brânza, caşcavalul, iar la sfârşit făina cernută împreună cu praful de copt. Incorporezi ingredientele tăiate în cubuleţe şi mazărea, apoi omogenizezi.
In fiecare formă a tăvii pentru brioşe, pui hârtie pentru copt brioşe. Torni câte 1 1/2 linguri de compoziţie şi coci la foc mediu, pentru 25-30 de minute, până se rumenesc.
Pofta buna!