Gutui cu carne de pasare

Printeaza

Gutui cu carne de pasare din: carne de pui, ulei, gutui, zahar, apa, faina.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de pui
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 gutui coapte

Pentru sos:

  • 1 lingură zahăr
  • 1 ceaşcă apă
  • 1 linguriţă făină

 

Mod de preparare:

Tai carnea în bucăţi potrivite. Le prăjeşti în cratiţă, cu câteva linguri de ulei. Amesteci din când în când, ca să nu se ardă.

După ce se rumenesc, adaugi câte puţină apă, continuând fierberea.

Speli gutuile, dar nu le cureţi de coajă, le tai felii, le scoţi mijlocul pietros şi căsuţa cu seminţe şi le rumeneşti uşor în grăsime.

Le adaugi la carne, când aceasta este aproape fiartă.

Pregăteşti sosul aşa: arzi o lingură de zahăr, stingi cu o ceaşcă de apă şi adaugi o linguriţă de făină, dizolvată în puţină apă rece.

Torni apoi sosul peste carnea de pui. Dai la cuptor pentru 15-20 de minute.

Serveşti după ce s-a răcorit puţin. Mâncărica poate fi preparată şi cu carne de porc slabă.

Recomand acest preparat copiilor, deoarece gutuile conţin fier, calciu, magneziu şi multe vitamine necesare acestora.

 

Gutui cu carne de pasare

Gutui cu carne de pasare

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.