Ciorba de salau cu orez

Printeaza

Ciorba de salau cu orez din: morcovi, dovlecel, ceapa, rosii, orez, salau, spanac, ulei de masline, bors, sare.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 2 roşii
  • 200 g orez
  • 250 g felii şalău (fără oase)
  • 100 g spanac
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • borş de putină
  • safe

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele şi le speli. Ceapa o toci mărunt, dovlecelul în cubuleţe, iar morcovul şi.roşiile le dai pe râzătoare.

Inăbuşi legumele în uleiul de măsline pentru 5 minute, apoi adaugi 3 l apă şi laşi să fiarbă la foc mic 10 minute.

Adaugi orezul spălat, iar când este aproape fiert, pui şi spanacul spălat şi tocat (nu foarte mărunt).

Torni borşul de putină şi adaugi sare după gust, apoi laşi să mai dea un clocot.

Fileul de şalău îl fierbi la abur (în lipsa unui vas special, poţi folosi o sită sau o strecurătoare din metal, aşezată pe un vas cu apă şi acoperită cu un capâc).

Il rupi bucăţi mici şi-l adaugi în ciorbiţa de orez. Poţi servi ciorba cu smântână sau simplă.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.