Chec cu malai

Printeaza

Chec cu malai din: oua, zahar, rom, miere, unt, malai, faina, praf de copt.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 5 linguri rom
  • 2 linguri miere
  • 200 g unt
  • 100 g mălai
  • 100 g făină de grâu
  • 1/2 plic praf de copt
  • câte 1 lingură unt si făină pentru tavă

 

Mod de preparare:

Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, până când obţii o cremă de culoare deschisă, în care nu se mai simt cristalele de zahăr.

Adaugi romul, mierea şi untul, în prealabil topit într-un vas termorezistent, în cuptor şi apoi răcit.

In compoziţia omogenă obţinută, presari mălaiul, apoi făina cernută împreună cu praful de copt.

Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în compoziţie amestecând uşor, de jos în sus.

Torni compoziţia într-o tavă mică de chec (lungă de 20 cm), unsă cu unt şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 40-50 de minute.

Inainte de a scoate din cuptor checul, probezi dacă s-a copt, cu ajutorul unei scobitori care va trebui să iasă curată, dacă aluatul e copt.

 

Chec cu malai

Chec cu malai

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.