Budinca cu bezea

Printeaza

Budinca cu bezea din: branza dulce, zahar, oua, pere, lapte, stafide, nuci.

Ingrediente:

  • 500 brânză dulce
  • 500 g zahăr
  • 5 ouă
  • 500 g pere
  • 500 ml lapte
  • 100 g şţafide
  • 100 g nuci
  • 2 pliculeţe zahăr vanilaţ

Pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 250 g zahăr

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, pui branza, adaugi zahărul, două ouă şi omogenizezi totul foarte bine. Tai bagheta in felii de 1 cm grosime.

Cureţi perele de coajă şi le dai pe răzătoarea mare. Intr-un castron, amesteci foarte bine laptele şi trei ouă

Inmoi fetii de baghetă în lapte şi le aşezi într-un vas termorezistent mai mic uns, cu unt.

Torni peste stratul de pâine compoziţia de brânză, pui perele rase şi presari stafidele, nucile tocate şi zahărul vanilat.

Aşezi la final un strat de baghetă înmuiată în lapte, iar lichidul rămas îl torni deasupra. Introduci vasul la cuptor pentru 15 minute.

Topeşti zahărul în puţină apă pe foc şi când fierbe torni siropul peste albuşurile bătute. Intinzi bezeaua pe budincă şi pui forma la cuptor pentru 20-30 de minute.

Budinca cu bezea

Budinca_cu_bezea

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.