Saratele cu branza si chimen
PrinteazaSaratele cu branza si chimen din: faina, untura, lapte, cascaval, chimen, sare, ou.
Ingrediente :
- 800 g făină
- 500 g untură
- 8 linguri lapte
- caşcaval
- 2 linguri chimen
- sare
- 1 ou
Mod de preparare:
Impărţi făina în 3 părţi, apoi amesteci o parte cu untura. în făina rămasă adaugi pe rând laptele, vinul, gălbenuşurile, frămânţi bine, apoi întinzi o foaie din aluatul obţinut. Ungi foaia cu o parte din compoziţia de untură, îl împărţi şi-l laşi deoparte 30 de minute.
Il întinzi apoi în foaie, îl ungi din nou cu o parte din amestecul cu untură, îl împătureşti şi-l laşi deoparte 30 de minute.
Repeţi operaţiunea încă o dată, apoi întinzi aluatul în foaie şi-l tai fâşii de 10 cm lungime şi 1 cm grosime. Le aşezi într-o tavă unsă cu untură, le ungi cu oul bătut, presari pe o parte caşcaval şi pe celelalte chimen şi sare. Le dai la cuptor 20 de minute şi când sunt gata, le aduci la masă cu berea alături.
Pofta buna!