Musaca de vinete cu carne de porc si vita

Printeaza

Musaca de vinete cu carne de porc si vita din: carne tocata porc cu vita, ceapa, ulei, usturoi, vinete, unt, cascaval, rosii, ardei, sare, coriandru, oregano, piper.

Ingrediente:Musaca_de_vinete_cu_carne_de_porc_si_vita

  • 400 g carne tocata porc cu vită
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml ulei
  • 3 căţei de usturoi
  • 2-3 vinete medii
  • 1 lingură unt pentru tava
  • 100 g caşcaval ras
  • 2 roşii
  • 1 ardei gras
  • sare
  • oregano
  • coriandru
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Cureti ceapa, toci şi o căleşti în puţin ulei. Când îşi schimbă culoarea, adaugi carnea tocată şi o mai laşi câteva minute pe foc mediu.

Pui în compozitie oregano, coriandru, piper şi usturoiul zdrobit, căleşti totui 10 minute şi, la final, potriveşti gustul de sare. 0 laşi la răcorit.

Speli vinetele, le ştergi de apă, le tai felii grbase, le dai cu sare şi apoi la scurs pe un grătar ca să iasă amăreala din ele. Dacă vrei, le poţi frige uşor pe ambele părţi, apoi le pui pe şervete absorbante.

Ungi pereţii unei tăvi dreptunghiulare cu unt, aşezi un strat de vinete, apoi unul cu carne şi tot aşa, având grijă ca ultimul strat să fie cu carne. Dai compoziţia la cuptorul încălzit in prealabil şi laşi totul la cuptor 30 de minute.

După ce scoţi tava, razi caşcavalul si-l presari deasupra cărnii, apoi adaugi ardeiul tăiat cubulete şi roşiile felii. Mai laşi musacaua la cuptor 10 minute, la foc mediu, apoi scoti şi decorezi după preferintă.

Musaca de vinete cu carne de porc si vita

Musaca_de_vinete_cu_carne_de_porc_si_vita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.