Crap marinat
PrinteazaCrap marinat din: crap, ulei, faina, otet, apa, ceapa, ienibahar, piper, dafin, sare.
- 1 kg crap
- 3-4 linguri cu ulei
- 2 linguri cu făină
- 1 ceaşcă cu oţet
- 1 ceaşcă cu apă
- 1-2 cepe
- ienibahar boabe
- piper boabe
- 2-3 frunze de dafin
- sare
Mod de preparare:
Curăţă, spală şi taie peştele în bucăţi potrivit de mari. Sărează-le şi lasă-le să stea la rece o jumătate de oră. Usucă peştele cu un şervet de hârtie, dă-l prin făină şi prăjeşte-l în ulei încins, între timp, dă într-un clocot oţetul cu apa împreună cu sarea, ienibaharul, piperul, dafinul şi, facultativ, două cuburi de zahăr.
Pune bucăţile de crap rumenite într-un borcan, presară între straturi ceapa tăiată julien şi toarnă oţetul, care trebuie să fie rece. închide bine şi păstrează borcanele la loc răcoros.
Crap marinat
Pofta buna!