Bors cu cartofi si smantana
PrinteazaBors cu cartofi si smantana din: sfeclă, varză proaspătă, rădăcinoase, cartofi, bulion, faină, unt, smântână, borş.
Ingrediente:
- 1 kg sfeclă
- 1 kg varză proaspătă
- 370 g rădăcinoase
- 600 g cartofi
- 150 g bulion
- 50 g faină
- 50 g unt
- 200 g smântână
- 650 ml borş
Mod de preparare:
Sfecla şi rădăcinoasele, mrăţate bine, se taie mărunt (julien), la fel şi varza, şi se pun la înăbuşit, cu unt.
Când au fiert pe jumătate, se adaugă faina dizolviftă în apă caldă şi bulionul şi cartofii tăiati ciibulete. Se lasă să fiarbă în continuare.
Aproape de final, se pune borşul, dat în fiert în prealabil, şi se lasă să mai clocotească. La servire, în farfurii se adaugă smântână şi suc de sfeclă.
Pofta buna!