Bors cu cartofi si smantana

Printeaza

Bors cu cartofi si smantana din: sfeclă, varză proaspă­tă, rădăcinoase, cartofi, bulion, faină, unt, smântână, borş.

Bors cu cartofi si smantana

Ingrediente:

  • 1 kg sfeclă
  • 1 kg varză proaspă­tă
  • 370 g rădăcinoase
  • 600 g cartofi
  • 150 g bulion
  • 50 g faină
  • 50 g unt
  • 200 g smântână
  • 650 ml borş

Mod de preparare:

Sfecla şi rădăcinoasele, mrăţate bine, se taie mărunt (julien), la fel şi varza, şi se pun la înăbuşit, cu unt.

Când au fiert pe jumătate, se adaugă faina dizolviftă în apă caldă şi bulionul şi cartofii tăiati ciibulete.  Se lasă să fiarbă în continuare.

Aproape de final, se pune borşul, dat în fiert în prealabil, şi se lasă să mai clocotească. La servire, în farfurii se adaugă smântână şi suc de sfeclă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.