Minitarte cu portocale

Printeaza

Minitarte cu portocale

Minitarte cu portocale

Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 200 g zahăr tos
  • 4 ouă
  • 3 portocale
  • 100 g ciocolată albă
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • un vîrf de linguriţă de sare
  • 500 g făină
  • un pliculeţ de praf de copt
  • un borcan cu gem de portocale
  • 50 g fulgi de cocos

Preparare:

Intr-un bol mai mare se pun zahărul tos cu untul, zahărul vanilat şi sarea.

Se mixează pînă capătă aspectul unei creme, se adaugă gălbenuşurile, ciocolata albă tăiată mărunt, sucul şi coaja rasă de la portocale. Se adaugă făinai amestecată cu praful de copt,, se mixează, apoi se adaugă albuşurile mixate separat.

Se amestecă bine cu o lingură ca să nu se lase aluatul, se toarnă compoziţia în forme de hîrtie unse cu unt, aşezate pe o tavă şi se introduc în cuptor. Se coc 20-25 de minute la foc potrivit, se scot din tavă şi s lasă să se răcească cinci minute pe un grătar de bucătărie.

Se ung cu gem de portocale, se presară fulgii de cocos şi se servesc imediat sau se lasă să se răcească complet.

Dacă aluatul este prea moale se mai adaugă puţină făină.

Minitarte cu portocale

Minitarte cu portocale.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.