Musaca de vinete cu sos de rosii
PrinteazaMusaca de vinete cu sos de rosii din: vinete, rosii, ceapa, usturoi, sare, ulei.
- 3 vinete
- 7 roşii
- 2 cepe
- 8 căţei de usturoi
- sare
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Speli vinetele, le tai în felii rotunde şi groase de un deget, le sărezi şi, după 1 oră, le presezi între palme, să se elimine zeama amară. Le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei pe ambele părţi.
Inăbuşi ceapa tăiată mărunt, împreună cu roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate mărunt, în ulei.
Sosul format îl treci prin sită, adaugi usturoiul tocat şi sarea necesară, într-un vas rezistent la căldură, uns bine cu ulei, aşezi un strat de sos, peste care pui un rând de vinete, terminând deasupra cu sos. Dai vasul la cuptor 5-10 minute şi serveşti preparatul cald sau rece.
Pofta buna!