Vinete cu sos de rosii si cascaval

Printeaza

Vinete cu sos de rosii si cascaval din: vinete, cascaval, rosii, patrunjel, usturoi, cimbru, zahar, sare, piper.

Ingrediente:Vinete cu sos de rosii si cascaval

  • 3-4 vinete subţiri
  • 150 g caşcaval ras
  • 500g roşii
  • pătrunjel verde
  • 2 căţei usturoi
  • cimbru
  • o linguriţă zalhăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală vinetele, se taie felii groase de un deget, se presară cu sare şi se lasă câteva minute. Apoi se ştierg cu o cârpă curată, se dau prin făină şi se prăjesc feliile în untdelemn, pe ambele părţi.

Se pun roşiile, rupte bucăţi, cu pătrunjel verde tăiat mic, usturoi, zahăr şi cimbru, săi fiarbă. Sosul, gata fiert, se dă prin sită.

Intr-o formă Jena se aşează un strat de felii de vinete, altul de caşcaval ras şi unul de sos de roşii şi tot aşa până se termină cu vinete. Deasupra se termină cu un strat de roşii presărate cu caşcaval ras. Se dă la cuptor.

Cine doreşte poate da feliile de vinete prin faină înainte de a le prăji.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.