Budinca de paste cu spanac

Printeaza

Budinca de paste cu spanac din: spaghete, spanac, usturoi, ulei, parmezan, condiment din legume, oregano, piper, sare, oua, usturoi verde, masline, smantana, faina, unt, pesmet.

Ingrediente:

  • 250 g spaghete integrale
  • 700 g spanac
  • 1 catel de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 200 g parmezan sau cascaval afumat
  • condiment din legume uscate
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • piper
  • sare
  • 5 oua
  • 3 fire usturoi verde
  • 100 g rondele de masline
  • 50 g smantana
  • 1 lingurita faina sau amidon
  • cate 1 lingura unt si pesmet pentru tava

 

Mod de preparare:

Cureti spanacul, il speli bine si il toci, dupa care il calesti in uleiul incins, impreuna cu usturoiul curatat si taiat in felioare.

Cand e aproape gata, il condimentezi cu piper si condiment din legume.

Fierbi spaghetele in apa cu oregano, putina sare si condiment din legume uscate.

Stingi focul cu 3 minute inainte de a se incheia timpul indicat pe ambalaj si acoperi vasul pentru 5 minute.

Scurgi pastele si le amesteci impreuna cu parmezanul, spanacul maruntit, 4 oua, maslinele si 2 fire de usturoi verde curatate si tocate marunt.

Pui pastele intr-o forma termorezistenta unsa si tapetata. Bati oul ramas cu un fir de usturoi verde, putina sare, faina si smantana. Torni uniform acest amestec peste paste si le introduci in cuptor, la foc mediu, pentru 1/2 ora.

Budinca de paste cu spanac

Budinca_de_paste_cu_spanac

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.