Tort cu capsuni si mascarpone

Printeaza

Tort cu capsuni si mascarpone din: capsuni, oua, zahar pudra, zahar vanilat, sare, faina, cacao, mascarpone, galbenusuri, zahar pudra, zahar vanilat, coniac, frisca.

Ingrediente pentru blat:

  • 1 kg capsuni
  • 6-7 oua
  • 6-7 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao

Ingrediente pentru crema:

  • 350 g branza mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coniac sau rom
  • 500 ml frisca

 

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se freaca cu un praf de sare si se amesteca cu albusurile batute spuma si zaharul adaugat in ploaie. Se cerne faina si cacaua si se pun in compozitia pentru blat.

Se amesteca incet, sa nu se lase, apoi se toarna in forma de tort.

Se intinde compozitia uniform si se baga in cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa la foc potrivit.

Pentru crema, in alt bol, se pun galbenusurile si se freaca cu sarea si zaharul pudra.

Se adauga branza mascarpone si se mixeaza bine. Se bate frisca si se incorporeaza cu crema mascarpone, romul, apoi se lasa cateva minute la rece.

Dupa ce s-a copt blatul, se scoate din cuptor, se răceşte şi se taie în trei foi.

Peste prima foaie se pune un strat de crema, capsuni, apoi a doua foaie, crema, capsuni si ultima foaie

. Tortul se orneaza cu capsuni proaspete, coaja de portocala, fulgi de ciocolata si frunze de menta.

 

Tort cu capsuni si mascarpone

Tort_cu_capsuni_si_mascarpone

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.