Friptura de porc cu ceapa si mujdei de usturoi
PrinteazaFriptura de porc cu ceapa si mujdei de usturoi din: pulpa de porc, ceapa, untura, cartofi, pasta de rosii, usturoi, cimbru, patrunjel, sare, piper.
- 700 g pulpa de porc
- 5 cepe mari
- 3 linguri untura
- 6 cartofi potriviti
- 2 linguri pasta de rosii
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita cimbru
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţie pulpa în felii de circa 1 centimetru grosime şi puneţi-o într-o tavă mare împreună cu ceapa tăiată julien şi untura. Presarăţi carnea cu sare şi piper şi puneţi tava la cuptor. Diluaţi pasta de roşii cu 200 ml apă fiartă şi turnaţi în tavă după 30 de minute.
Adăugaţi cartofii tăiaţi în rondele, cimbrul sfărâmat, potriviţi de sare şi piper şi se mai lasă 30 de minute la cuptor. Faceţi un mujdei din usturoi şi turnaţi pe deasupra înainte cu 2-3 minute de a opri focul cuptorului.
Pofta buna!