Desert cu Sherry si fructe

Printeaza

Desert cu Sherry si fructe

Desert cu Sherry si fructe

Ingrediente:

  • 1 foaie subţire de tort mic
  • 600 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 gălbenuşe
  • 2 linguriţe de zahăr pudră
  • 2 batoane de vanilie
  • 150 ml sherry (sau brandy ori vin de porto)
  • 200 g dulceaţă de zmeură
  • fructe de pădure sau căpşuni
  • 300 g frişcă
  • o linguriţă de unt
  • compot de fructe
  • 28 g gelatină.

Mod de preparare:

Aşază foaia de tort într-un castron pe măsură şi pune deasupra dulceaţa. Stropeşte cu sherry, acoperă cu o farfurie lată sau un capac şi lasă la înmuiat peste noapte (la rece).

Incălzeşte puţin laptele, introdu batonul de vanilie tăiat pe lung, acoperă şi lasă 20 minute, apoi scoate batonul. Bate ouăle cu gălbenuşele şi zahărul pudră, apoi adaugă laptele.

Fierbe , la foc mic, amestecând cu telul pentru a nu se coagula. Când crema se îngroaşă, ia-o de pe foc şi adaugă untul, pentru a nu forma pojghiţă. Până se răceşte, amestecă din când în când, din acelaş motiv.

Scurge sucul de compot şi dizolvă în el gelatina. Aranjează fructele peste stratul de dulceaţă şi toarnă sucul deasupra. Lasă la frigider până se coagulează. Adaugă deasupra crema şi adaugă un strat generos de frişca.

Desert cu Sherry si fructe.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesant acest desert cu sherry. N-arata rau deloc, o sa-l pregatesc si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.